BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Meso je problem

Hiter pregled

Dvainštiridesetletni Nick Gravina je sodil med gasilce z najboljšo telesno kondicijo v gasilski brigadi mesta Centennial v zvezni državi Colorado. Prava žival je bil tudi na gasilskem tekmovanju, imenovanem Firefighter Combat Challenge. To je tekmovanje na čas, pri katerem se tekmovalec z 19-kilogramskim zvitkom gasilne cevi v rokah povzpne po petih stopniščnih ramah na 15 metrov visok stolp, nato sestopi in z macolo toliko časa udarja po 73-kilogramski kovinski traverzi, da se premakne za poldrugi meter ...

Podrobnosti

Avtor: Rip Esselstyn
Prevod: Erik Majaron
Založba: Planet
Obseg: 336 strani
Format: 15 × 23 cm
Vezava: mehka

Marca 2012 ga je nekega dne začelo boleti v prsnem košu. Najprej je mislil, da ga muči prebava, vendar je bolečina postala tako huda, da je nanjo opozoril kolege gasilce, ki so ga nemudoma priključili na monitor za spremljanje delovanja srca. Bolničar je opazil nepravilni ritem srčnega utripa in poklical je rešilni avtomobil ravno v trenutku, ko je Nickovo srce nehalo utripati ter se je ustavilo tudi dihanje. Bil je praktično mrtev. Gasilci so z defibrilatorjem dvakrat poskusili znova pognati srce, vendar brez učinka. Zato je ekipa začela izvajati kardiopulmonalno reanimacijo in Nickovo srce je s težavo spet začelo utripati. V naslednji uri se je Nickovo srce še večkrat ustavilo. Po eni uri kardiopulmonalne reanimacije in osemnajstih električnih sunkih je zdravnikom končno uspelo odstraniti krvni strdek iz Nickovega srca in mu tako rešiti življenje.

Ko je Nick okreval, je bil odločen narediti vse, kar je v njegovi moči, da bi preprečil ponovitev srčnega infarkta. Res da je bil odličen športnik, vendar je prej vedno jedel, kar se mu je zahotelo, v prepričanju, da zmore njegovo močno telo vse pokuriti. Mati mu je poslala izvod moje knjige Jedilnik Druge gasilske brigade. Knjiga ga je prepričala, da se je začel prehranjevati z močjo rastlin. Zdaj, ko se Nick prehranjuje po nasvetih iz knjige, je koncentracija skupnega holesterola v njegovi krvi samo 2,1 mmol/l, in holesterola LDL 0,9 mmol/l. Je vitkejši kot je bil kdajkoli, in počuti se močnega, ker ve, da z izbiro hrane obvladuje svojo zdravstveno usodo. Prehranjuje se izključno s polnovrednimi rastlinskimi živili.  

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje