BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
Brezplačna poštnina

Ne kadim več – avtosugestivni program

Hiter pregled

Poslušanje tega avtosugestivnega programa vas vodi med nekadilce! Da bi se lahko odrekli tobaku, program poslušajte vsaj tridesetkrat zapored.


Program za opuščanje kajenja je namenjen ženskam in moškim vseh starosti. Nikomur ne more škodovati, vendar je zaželeno, da vsaj uro po njegovem poslušanju ne sedemo za volan. Vsem voznikom pa je med vožnjo poslušanje tega zvočnega programa prepovedano.


Avtosugestivni program NE KADIM VEČ je učinkovit, ker je temeljit, zahteva pa, da se mu posvečamo najmanj štiri do pet tednov.

Podrobnosti

Avtorica: Gaša Milivojević
Založba: ARA založba
Obseg: 20 minut
Format: Mp3 zvočna datoteka

Primerno okolje

Program za opuščanje kajenja najbolje učinkuje, če ga poslušamo vedno na istem mestu, v zatemnjenem prostoru, kjer nas med poslušanjem ne more nič zmotiti. Najbolje je, da se uležemo na kavč ali posteljo in si kolena podložimo z blazino, da so noge rahlo privzdignjene in stopala blago razmaknjena. Glavo si podpremo z mehkejšim vzglavnikom, roki pa položimo na mehki blazini.

Pred poslušanjem

Jakost zvoka naravnamo tako, da besede razločno slišimo, a niso preglasne; ustvarimo občutek, kot da nam nekdo nekaj zaupno pripoveduje, šepeta.

Pred poslušanjem se sprostimo, še prej pa se dobro pokrijemo, da nas ne bo zeblo. Ogrnemo se z domačo haljo ali oblečemo ohlapna oblačila, pretesno obleko odpnemo. Potem si poiščemo najprimernejšo lego, saj se kasneje ne smemo več premikati. Ko se namestimo tako udobno, da nas ne mika več nikakršno premikanje, iztegnemo roko in vključimo program.

Kako uporabljamo ta zvočni program

Potreba po kajenju izvira iz dveh poglavitnih vzrokov: telo je prepojeno s strupenimi in zasvajajočimi snovmi, ki jih je v tobaku vse polno; živčna napetost in notranja tesnoba kot posledici kajenja pa željo po kajenju še povečujeta.

Poslušanje programa za opuščanje kajenja nam najprej pomaga, da se sprostimo. Ko nam pripoveduje, kako škodljiv in nevaren je tobak, nas zaradi sugestij, ki v naši podzavesti razvijejo odpor do tobaka, polagoma mineva potreba po kajenju.

Najpomembnejša je vztrajnost

Če ste hud kadilec, se boste razvade rešili takrat, ko se bo telo znebilo snovi, ki so se v njem nakopičile zaradi kajenja. Čudežne, nekajdnevne kure so neučinkovite, saj po njih kmalu spet zapademo v stare navade. Program NE KADIM VEČ je učinkovitejši, ker je temeljit, zahteva pa, da se mu posvečamo najmanj štiri do pet tednov.

Korenine težav

Vsi vemo, da je tobak mamilo, kadilec se nanj navadi in postane zasvojen. Kajenje najprej prizadene dihalne poti, te postanejo zato manj odporne proti bolezenskim klicam. Ker tobak vsebuje dražilne snovi, se nevarno poveča arterijski tlak, tobačne usedline pa sprožijo v krvi in limfni tekočini kemične procese, ki prispevajo k poapnenju žil in kopičenju celulita. Koža kadilca z leti postaja suha in siva. Zastrupitev z nikotinom vpliva predvsem na živčne celice, ki jih ogroža pomanjkanje kisika; kajenje odpira vrata nevrozi in depresiji.

Vsi ti prepleteni vzroki pojasnjujejo, zakaj so kadilci dovzetni za okužbe dihal (izstopajo rak pljuč, emfizem in kronični bronhitis), srčno-žilna obolenja in živčne motnje.

Nadledvična žleza pod vplivom nikotina izloča v kri močan hormon adrenalin, ki priganja srce in obtočila. Zaradi kajenja se takoj povečata število srčnih utripov (kar lahko sami ugotovite: tlak se med kajenjem poveča za 20 utripov! v minuti) in krvni tlak. S kajenjem preženemo trenutno lakoto in občutek utrujenosti, vendar tovrstno delovanje nikotina traja do 25 minut, potem moramo seči po novi cigareti …

Pomoč pri opuščanju kajenja

Program nam pomaga, da se tobaku lažje odrečemo in da nas kajenje ne bo več mikalo. Izkušnje kažejo, da si med odvajanjem lahko odlično pomagamo z jabolki in drugim sadjem z veliko vitamina C. Tega vitamina namreč kadilcem kronično primanjkuje.

Poleg tega občasno posezimo po kvasu, saj vitamin B( v njem deluje na skorjo velikih možganov in manjša živčnost. Če si z jutranjo cigareto preganjamo zaprtje, po vsakem obroku namesto cigarete sezimo po kozarcu Donata Mg. Uživajmo tudi zmleta lanena semena ali otrobe z veliko tekočine, jogurt, kislo mleko, pinjenec. Odpovejmo se, vsaj v začetku, kakavu in čokoladi, postani-mo prijatelj presne zelenjave.

Dihalne vaje

Kadar nas zamika cigareta, tudi na delovnem mestu, naredimo nekaj dihalnih vaj, ki nam preženejo željo po kajenju, hkrati pa z več kisika, ki ga dobijo pljuča, pomagajo, da se telo še prej znebi tobačnih ostankov.

Dihamo takole:

1. Počasi vdihavamo skozi nos in pri tem napenjamo trebuh.

2. Še naprej vdihavamo skozi nos, zdaj polnimo srednji del prsnega koša, trebuh še naprej ostaja napet.

3. Še vedno vdihujemo skozi nos, zrak naj napolni še vršičke pljuč; to dosežemo tako, da kar najbolj napolnimo prsni koš in potegnemo trebuh navznoter.

4. Počasi izdihavamo skozi nos, vsaj 10 do 14 sekund, dokler iz pljuč ne iztisnemo vsega zraka. Potem spet počasi vdihnemo skozi nos …

Dodatne informacije

Članki

Ne kadim več!

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje