BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.
e-Knjiga

Okusni letni časi (e-knjiga)

Hiter pregledKuharica vsebuje 60 jedilnikov, po 15 za vsak letni čas. Nekateri so tradicionalni in drugi moderni, nekateri brezmesni ali makrobiotski, da lahko izbiramo po prepričanju in po okusu. Kjer je potrebno, je ob jedilniku tudi recept.Podrobnosti

Avtorica:  Tatjana Angerer
Izdala: ARA založba
Obseg: 160 strani
Format: 12,5 × 19,5 cm
Vezava: broširano

Jedilniki v tej knjižici so sestavljeni na podlagi treh načel:

Zdravje – Uravnovešena prehrana, ravnovesje med kislimi in bazičnimi sestavinami. Zadoščeno je dnevni potrebi po vseh življenjsko ključnih snoveh in preračunana je primerna energijska vrednost.

Ekologija – Pri izbiri živil se je avtorica izogibala rastlinjakom, uporablja le sezonska živila iz domačih logov, kar pove že naslov knjižice.

Ekonomičnost – Avtorica odklanja »dolgoprogaše« med živili, torej vse prehranske surovine, ki prihajajo k nam po več tisoč kilometrov dolgih poteh in jih zato v njihovi domovini pobirajo nezrele, prehransko manj vredne. Tako podpiramo tudi boj proti gospodarski krizi.

Jedilniki so preprosti in nezahtevni. Da se boste laže znašli, je pri posameznih obrokih naveden tudi približen čas, potreben za pripravo. Kjer je potrebno, je ob jedilniku tudi recept – sicer kuhamo po svoje!

Obroki so pripravljeni za eno osebo. Če jih pripravljamo za več oseb, količine preprosto pomnožimo.

Da bi avtorica, znana slovenska profesorica biologije Tatjana Angerer, ustregla vsem okusom, so nekateri jedilniki tradicionalni in drugi moderni, vsi pa so dobro premišljeni in prilagojeni današnjemu znanju o zdravi prehrani. Da bi knjižico lahko uporabljali ljudje različnih prehranskih prepričanj, so nekateri jedilniki polnovredni, nekateri brezmesni (vegetarijanski), nekateri pa imajo makrobiotsko osnovo. Izbiramo torej po prepričanju in po okusu!

Toliko različnosti ob tolikšni strokovnosti do sedaj še ni izšlo nikjer. Razen v tej knjigi.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ara Založba
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje

Priporočamo vam še