BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pogled nazaj

Hiter pregled

Roman prikazuje družbo v letu 2000. Novi egalitarni družbeni sistem zamenja kapitalizem. Leta 2000 bo država, piše, vsakemu človeku omogočala spodobno in bogato življenje, najprimernejše delo, vrhunsko izobraževanje in kulturo že zgolj samo zato, ker je človek.


Roman je v ZDA sprožil družbeni vihar, saj je v zadnjem desetletju 19. stoletja v ZDA delovalo kar 162 klubov nacionalistov, ki so svoj politični program utemeljili prav na napovedi iz romana.

Redna Cena: 23,00 €

Dostopnost: Na zalogi


Podrobnosti

Avtor: Edward Bellamy

Prevod: Andrej Godeša

Založba Amalietti

Obseg: 236 strani

Format: 16 × 23 cm

Vezava: mehka

Avtor v času, ko so telefonske centrale sicer že delovale po vseh večjih mestih Združenih držav, radia pa še ni bilo, napoveduje tehnične zamisli in izume, ki so se nato tudi uresničili: uporabo debetne oziroma kreditne kartice, vsesplošno uporabo elektrike za razsvetljavo in ogrevanje, pester telefonski program z glasbo, poročili in nedeljsko mašo v vsakem domu.

S prevodi vred so prodali že več kot milijon izvodov romana. Aktualno opominja človeštvo, da je blaginja na dosegu roke, le malce bi morali prekrojiti družbeni sistem in prerazporediti bogastvo, predvsem pa za prednostno nalogo sprejeti obvezo skrbi za vse ljudi in ne le za izbrance oziroma kapitalistično elito.

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje