BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
     01 431 20 25 ali 051 307 777

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pogovarjamo se o evtanaziji

Hiter pregled

»Nihče med nami si ne želi trpljenja ob koncu življenja. Evtanazija, ›dobra ali prijazna smrt‹, je zato mnogim blizu in tako ni presenečenje, da v raziskavah javnega mnenja večina vprašanih podpira predlog, da bi bila pod določenimi pogoji evtanazija zakonsko dovoljena. Zmotno pa je prepričanje, da bi v primeru legalizacije evtanazija ostala omejena na samo izjemne primere nevzdržnega trpljenja … Sprejem zakona, ki bi dovoljeval evtanazijo ali zdravniško pomoč pri samomoru, bi v temeljih zamajal odnos celotne družbe do življenja in smrti, do starih in hudo bolnih ljudi …« je v predgovoru knjige zapisal prof. dr. Radko Komadina, dr. med, predsednik Slovenskega zdravniškega društva.


Etična vprašanja ob iztekanju življenja so bila in so občutljiva tema v zahodni civilizaciji. Kako odgovoriti nanje v sedanjem času?

Redna Cena: 21,00 €

Dostopnost: Na zalogi


Podrobnosti

Avtor: Matjaž Zwitter

Izdala: Slovenska matica

Format: 17 × 25 cm

Obseg: 114 strani

Vezava: trda

In knjiga prof. dr. Matjaža Zwittra, onkologa in predstojnika Katedre za medicinsko etiko in pravo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, odstira poglede in vedenja o evtanaziji; pravi, da ni res, da bi se z legalizacijo evtanazije podali na pot v neznano, saj je literatura o evtanaziji in o strokovnih in etičnih vprašanjih ob koncu obsežna.

Avtor se ne postavlja v vlogo razsodnika med »konservativnimi zdravniki« in »liberalnimi filozofi«. Precej besed pa kot poznavalec namenja paliativni medicini in svojemu pogledu na njeno trenutno stanje v Sloveniji.

 

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje