BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Popotovanje človeštva – Izvori bogastva in neenakosti

Hiter pregled

To je v zadnjih letih ena najodmevnejših knjig s področja razvoja človeške družbe; prevedena je v več kot trideset jezikov.


Avtor, profesor ekonomije na ameriški Univerzi Brown, odkriva temeljne razloge za razvoj, blaginjo in neenakost na raznih koncih sveta in skozi celotno človeško zgodovino. Avtor se v knjigi ne osredinja samo na izjemen napredek človeške civilizacije v zadnjih sto letih, temveč skuša pokazati tudi na univerzalne sile izza strukturnih sprememb, ki so pripeljale do razvoja človeške civilizacije in neenakosti po svetu.


V dvanajstih poglavjih najprej analizira ključne prelomnice v davni preteklosti, od prvih naselbin in njihove organizacije do pojava poljedelstva in njegovega vpliva na razvoj skupnosti. Posveti se tudi zadnjim stoletjem, ko je na določenih delih Zemlje prišlo do silovitega skoka v zdravju človeštva, podaljšane življenjske dobe in obilja na sploh.


Avtor ugotavlja, da je množična industrializacija doprinesla k razvoju človeštva manj kot množično izobraževanje. Bolj kot izkoriščanje otrok za delo in dobički iz tega naslova je bil pomemben konec teh praks. Bolj kot razvoj tehnologije je neenakost življenjskega standarda ljudi zmanjševalo to, da se je v družinah rodilo manj otrok …

Podrobnosti

Avtor: Oded Galor

Prevedla: Špela Vodopivec

Založba: UMco

Format: 15 × 21 cm

Obseg: 340 strani

Vezava: mehka

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje