BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Poreklo človeka in spolni izbor

Hiter pregled

Slovenski prevod znamenite knjige znamenitega avtorja je izšel ob 150-letnici dopolnjenje izdaje iz leta 1874. Bere se kot napet roman in nam razgrinja življenje s strani, ki je ne poznamo prav dobro.


Knjiga je temeljno delo sodobne zahodne misli. Charles Darwin, eden največjih naravoslovcev vseh časov, je predstavil evolucijsko teorijo, ki temelji na predpostavki, da so se vsa živa bitja razvila iz skupnega prednika. Na podlagi svojih opažanj in poskusov je dognal tudi glavni mehanizem evolucije: to je naravni izbor, s katerim postajajo iz generacije v generacijo pogostejše tiste dedne lastnosti organizmov, ki jim dajejo večjo možnost za preživetje in razmnoževanje.


Darwin je bil prvi, ki je sistematično podal razlago raznolikosti življenja na Zemlji brez posredovanja nadnaravne sile. Njegovo teorijo so kasneje razširili in dopolnili z novimi odkritji; danes teorija evolucije tvori enega od temeljev sodobne biologije in vse bolj tudi drugih ved o človeku ter živih bitjih, saj njene zakonitosti pospešeno aplicirajo na vsa ključna področja človekovega življenja.

Podrobnosti

Avtor: Charles Darwin

Prevedel: Samo Kuščer

Založba: UMco

Format: 15 × 21

Obseg: 790 strani

Vezava: broširano

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje