BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Misteriji 334 (maj 2021)

Hiter pregled

IZ VSEBINE:



  • Spolnost: kakovostno in večkrat - V spolnosti ni neke norme; vse je dovoljeno in vse je pravilno, nič ni narobe
    Razlaga, da pri ženski obstajata dva orgazma, vaginalni in klitorični, je freud­ovski mit. Fiziološko obstaja samo en orgazem. Nevrološko gre za vedno isti spolni odgovor ne glede na to, kje je ženska seksualno stimulirana. Je pa odvisno od anatomije ženskega spolovila, ali je sposobna med vaginalnim spolnim odnosom doživeti orgazem le na tak način ali je potrebna dodatna stimulacija klitorisa,« razlaga specialistka ginekologije in porodništva ter klinična seksologinja asist. dr. Gabrijela Simetinger, dr. med. K njej ženske vseh starosti prihajajo po pomoč zaradi različnih spolnih motenj ter napačnih prepričanj in predstav o spolnosti. Kam? V ginekološko ambulanto v splošni bolnišnici Novo Mesto, z napotnico osebnega ginekologa.


  • Poženščenje sveta - Posiljeni z ženskimi spolnimi hormoni estrogeni
    Moški dobivajo prsi. Število samic rib in dvoživk se povečuje v primerjavi z njihovimi samci. Družba je »na estrogenu«. Tako verjetno ni bila mišljena emancipacija žensk. Hormoni, hormonom podobne snovi in cepiva onesnažujejo človeško in živalsko kraljestvo. Kako naj pridemo nazaj v ravnovesje med jinom in jangom?


  • Polarix okrepi polje - Energijski disk pomaga tudi ob zmedenosti, čustvenih in fizičnih obremenitvah …
    Bila ste stimulirana z raznimi stresnimi dogodki in ste poskušala več energije oddati, oziroma ste bila na višjih obratih, kot rečemo. Ko ste dala polarix na prsi, ste delno zmanjšala intenzivnost, ko ste ga položila na glavo, pa se je stanje umirilo za dvajset odstotkov. V osnovi ste že šla prek svojih telesnih zmogljivosti. Po uporabi polarixa se je stanje umirilo za okoli dvajset odstotkov.« Tako je ocenil oziroma izmeril stanje naše sodelavke Barbare Černe, njena fotografija je na embalaži Polarixa, Zdravko Zelenik iz ljubljanske Klinike Zelenik. Ukvarja se z inštrumentalno biokomunikacijo; ljudem nudi individualne holistične obravnave in išče rešitve za harmonizacijo duše, čustev in fizičnega telesa.


  • Med našimi alkimisti tudi ženska - Iskanje Kamna filozofov (1)
    Zelo pogost predsodek, na katerega naletimo ob omembi alkimije, je mnenje, da gre za vrsto psevdoznanosti oziroma za protoznanost, s katero so se ukvarjali čudaški ljudje na robu družbe. Resno proučevanje zgodovine alkimije pa je pokazalo, da je zaslužna za tako rekoč celoten razvoj kemijskolaboratorijske tehnike do sredine šestnajstega stoletja. Pa tudi za odkritje številnih novih snovi. Vendar pa je alkimija mnogo več od »začetne etape kemije« oziroma posvetne znanosti. V kontekstu posebnega odnosa človeka do Kozmosa se namreč »trans­mutacija neplemenitih kovin v zlato« (oziroma grobe materije v fino) navezuje na telesno in duhovno »transmutacijo človeka«. Z alkimijo so povezani tudi naši kraji in tej skrivnostni vedi so se posvečale nekatere vidne osebnosti iz slovenske zgodovine.


  • Smo na robu izumrtja? - Trki asteroidov, vulkanska aktivnost, povečana moč Sonca
    Ne mislim, da bomo v naslednjih nekaj letih vsi pomrli – čeprav tudi to ni nemogoče. Izumrtje človeštva je bilo vedno realna možnost. Precej krhka bitja smo, negotovo se oklepamo Zemlje, svojega edinega doma.« Tako meni in o tem piše James Lovelock v knjigi Novacen – prihajajoča doba hiperinteligence, iz katere povzemamo ta članek.


  • Škorci radi oponašajo - Samica ima rada s cvetovi ali zelišči okrašeno gnezdo
    Škorec (Sturnus vulgaris) je med najbolj poznanimi pticami, in to ne samo zaradi zgodbe Franceta Bevka Lukec in njegov škorec. Ljubitelje ptic namreč z zgodnjim prihodom iz prezimovališč samci navdušujejo z glasnim in melodičnim petjem na drevesih z dupli, kamor vabijo na gnezdenje samice-neveste, ki priletijo v gnezditveno okolje malo kasneje. V krasnih lesketajočih »svatbenih« oblekah so nezamenljivi z drugimi pticami. Vinogradnikom in lastnikom nasadov s češnjami pa pred selitvijo povzročajo slabo voljo in sive lase, posebno kadar se na zrelo sadje usuje cela jata mladičev.


  • Strah izkihaš, spet zadihaš - Koronapandemija v luči »nove medicine«
    Pomen bolezni je veliko bolj celosten, kot ga prizna uradna medicina. To je znanstveno dokazal in strnil v pet naravnih bioloških zakonov ›nove medicine‹ dr. Ryke Geerd Hamer (1935–2017), doktor medicine in magister teologije, v svoji zdravniški praksi pa internist, psihiater, nevrolog in onkolog. Pogosto gre za biološke spremembe, ki so posledica močnega čustvenega vznemirjenja, povezanega s strahovi in skrbmi. Tudi pri sedanji pandemiji se ponavlja vzorec vseh drugih epidemij iz zgodovine človeštva. Globalna panika, strahovi množic in občutki brezizhodnosti so pripeljali do tega, da ljudje masovno doživljajo podobne biološke konflikte,« nam oriše biologični pogled na »koronapandemijo« József Varga, dipl. ing. kem. teh. in certificiran konzultant nove medicine.


  • Nataša bere črtne kode vesolja - Ob zdravljenju Nataše Zupanc so spremenili protokol zdravljenja malarije
    Namesto da bi se Nataša Zupanc* po kratkem obisku Slovenije vrnila v vroči objem moža Cos­mosa v Gano, je z najhujšo obliko malarije pristala na intenzivnem oddelku Infekcijske klinike v Ljubljani. Po preboleli bolezni, za medicino je bilo njeno preživetje kot čudež, se ni vrnila v Afriko, ker je čutila, da od tam ne bi več prišla živa. Svojo neverjetno zgodbo je opisala v knjigi Slečena, ki je ne moreš odložiti, preden ne prebereš zadnjega stavka. Je nadaljevanje njenega knjižnega prvenca Oblečena v kente.