BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Misteriji 345 (april 2022)

Hiter pregled

IZ VSEBINE:



  • Ne ubije, a vzame življenje - Ker boreliozo težko odkrijemo, je pogosto sploh ne zdravimo
    Bralci ste nas opozorili na večji porast borelije, kar nam je potrdil tudi zeliščar Bene Behrič*. S to zelo inteligentno bakterijo, ki botruje boreliozi, se je boril dvajset let, dokler je ni ukanil s tinkturo iz divje ščetice. Z bakterijo borelije nas lahko okužijo ne le klopi, temveč tudi drugi insekti. Po deležu okuženih prebivalcev z borelijo je Slovenija v samem svetovnem vrhu. Večina okuženih se sploh ne zaveda, da ima številne zdravstvene težave prav zaradi borelije. O tej tihi epidemiji smo se pogovarjali z izkušenim zeliščarjem iz Spodnjih Stranj pri Stahovici pod Veliko planino.


  • V spalnico mora svež zrak - Preveč ogljikovega dioksida škoduje možganom
    »V zraku je vedno določena količina ogljikovega dioksida CO2, ki je v normalnih pogojih povsem neškodljiva. Povečane koncentracije pa povzročijo, da ljudje in živali v krvni obtok vsrkajo manj kisika. Zato smo utrujeni, nezbrani in nas boli glava. Dolgotrajna izpostavljenost visoki koncentraciji tega plina, ki je brez barve in vonja, lahko poškoduje možgane in celo izzove smrt,« opozarja Igor Šajn*, direktor in ustanovitelj Stavbne biologije Slovenija (Stavbnabiologija.si).


  • Epilepsija je ozdravljiva - Epileptiki so med napadom močno zaščiteni s strani nekoga, nečesa, kar jih varuje
    »Med epileptičnimi napadi sem iz telesa odhajala v nek vzporedni svet miru, sreče, ljubezni, harmonije. Ko sem spet prišla nazaj v telo, sem bila pomirjena. Epileptični napad je umik iz telesa, ki ima zelo katarzičen, očiščevalen učinek. Vedno pa ga sproži nek moteč sprožilec.« Tako o svoji bolezni, za katero je deset let trpela v mladosti, pripoveduje zdaj enainštiridesetletna Polonca*. Pozdravila jo je zahtevna in tvegana operacija možganov na nemški kliniki, kjer so ji odstranili žarišče bolezni.


  • Vse bolezni izvirajo iz glave - Ljudje imajo v sebi veliko negativnih varovanj in omejujočih prepričanj
    Ali je v vašem življenju še kakšna prepreka, ki bi omejevala, da bi bili sami s seboj srečni? Ali vam lahko še kaj poruši ali odvzame to srečo? Če čutite praznino, je to odlično. Zdaj si zamislite, kakšna sreča vas od zdaj naprej spremlja v življenju. Od danes in od tukaj naprej se vaše življenje spremeni. Ne sprašujte, zakaj je tako, ker se vsega ne da pojasniti,« mi na koncu terapevtske tehnike, kombinacije šamanizma in aspektike, ko sem bila še v blagem transu, pravi duhovna terapevtka Ljiljana Jerman*.


  • 23. aprila med 10. in 11. uro - Svet bo obšlo vseslovensko petje s srci
    V soboto, 23. aprila 2022, bo med 10. in 11. uro že petič obšlo svet Vseslovensko petje s srci*. Idejna voditeljica je Matea Brečko, profesorica baleta, ki poziva, da se na ta dan skupaj uglasimo na frekvenco ljubezni in s svojim plamenom ognja zapojmo zase, za svojo družino in za cel narod. Namen akcije je, da s skupnim prepevanjem povezujemo vse generacije, vse družbene sloje doma in po svetu, negujemo slovensko kulturo in jezik, krepimo nacionalno pripadnost, ustvarjamo boljše vzdušje, ozaveščamo pomen slovenske glasbe in jo prenašamo na mladi rod. Zato ne potrebujemo odrov. Le dobro voljo.


  • Skrivnostne enajstice - Zavestno opažanje števil 11:11 je morda znak, da se je oseba začela prebujati
    Začnimo zgodbo z osebno izkušnjo navdušujočega srečanja z enajstkami. Pripoved te osebe se začne tako: »Pred približno dvema letoma sem začel dokaj pogosto pogledovati na zaslon mobitela – vedno ob 11:11 … Naj povem, da sicer nosim ročno uro in nimam navade spremljati ure na mobitelu. Razlagal sem si, da gre za naključje, a ker se je to dogajalo vsaj petkrat na teden (posebno zadnje mesece), mi je sčasoma postajalo nelagodno.


  • Ima Vatikan časovni stroj? - Vpogled v preteklost prek slike in zvoka
    Pred petdesetimi leti, 2. maja 1972, je italijanski tednik La Domenica del Corriere objavil senzacijo: benediktinski duhovnik, fizik in eksorcist Pellegrino Ernetti (1925–1994) je razkril obstoj tajne skupine znanstvenikov, ki naj bi naredila kronovizor – časovni stroj. Omogočal naj bi vpogled v preteklost prek slike in zvoka, ne pa tudi fizičnega potovanja.


  • Zlorabe v duhovnih šolah - Duhovnost in spolnost (7)
    V zadnjih nekaj letih so Zahod preplavile zgodbe o spolnih zlorabah, ki naj bi se dogajale povsod: v družinskem krogu, na delovnem mestu, v izobraževalnih ustanovah, znotraj Cerkve, v svetu mode, v politiki in »industriji zabave«. Ob gonji, ki prerašča že v histerijo, se poraja cela vrsta vprašanj, a si jih le malokdo upa postavljati zaradi vzdušja linča, ki ga spodbujajo družabna omrežja, kadar si nekdo drzne podvomiti v verodostojnost nekaterih obtožb, povezanih z astronomskimi odškodninami. Gre za širši problem, s katerim se sooča zahodna družba, zato mu lahko na tem mestu namenjamo le nekaj besed za uvod. V kontekstu odnosa med duhovnostjo in spolnostjo nas tukaj zanima čisto določena tema, namreč vprašanje spolnih zlorab, domnevnih in resničnih, v različnih duhovnih šolah.