BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Spregledana slovenščina – izvorno ozadje slovenskega besedotvorja

Hiter pregled

Knjiga »Spregledana slovenščina« razširja miselni okvir besedotvorja in s tem slovenščini omogoča, da zadiha s polnimi pljuči.


Ko se včasih bežno zazremo v slovenske besede, nas tu in tam prijetno preseneti kakšna njihova posrečena zgradba. Večini poznane take besede so NA-KLJUČ-JE, PO-MOČ, VSE-ENO. Ob glob ljem postanku ob besedah se izkaže, da je to prevladujoč način besedotvorja slovenskih besed. BESEDIŠČE slovenskega jezika BESEDE IŠČE. V tisočletjih je našlo obsežen BESEDNI ZAKLAD, katerega največja vrednost se skriva v ZAKLADIH BESED, ki v svoji pomenski sestavi nosijo, varu-jejo in nudijo pribežališče tistemu védenju, ki smo ga Slovenci že davno izgubili v kolesju zgodovine. Slovenske besede govorijo o tem, kako so naši predniki dojemali vesolje, človeka, čas, prostor, usodo, odnose …


Slovenščina pove, da človek in narod ne moreta narediti koraka NAPREJ, če se ne naslonita NA tisto, kar je bilo PREJ! Narod, ki izgubi svoj spomin je ranljiv, vodljiv in izpostavljen vplivu močnejših. Slovenci smo narod z mogočnim jezikom, v katerem je shranjen obsežen spomin. Slovenščina nas z razumevanjem pomenske zgradbe besed vabi na ramena naših prednikov, od koder bi imeli jasnejši razgled po bivanju.


Slovenski jezik je v svojem bistvu Modrec, ki je utrujen od prenašanja tujih bremen, ki so jih proglasili za njegova. Slovenščina je jezik CELOSTI, v kateri krožijo duhovno in snovno, obče in posamično, večno in minljivo, moško in žensko, kar dokazuje njeno starožitnost.

Podrobnosti

Avtor: Metod Žunec
Založba: Založništvo Jutro
Obseg: 632 strani
Format: 16,5 × 23,5 cm
Vezava: mehka

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje