BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Učna ura

Hiter pregled

To je temeljno esejistično delo sodobne pedagogike, ki na podlagi filozofskih in psihoanalitičnih uvidov kritično presoja tako avtoritarni kot permisivni model vzgoje, predvsem pa nemoč šolskega izobraževalnega sistema, ki podlega tržni logiki, namesto da bi netil željo po znanju, brez katere je sleherno prenašanje vednosti onemogočeno.


Teoretski in terapevtski psihoanalitik Massimo Recalcati, esejist in publicist, javni intelektualec, s to knjigo postavlja mejnik sodobne pedagogike. V italijanski in evropski prostor vpelje lacanovsko različico nauka o pedagoškem erosu.


Knjiga sloni na dejstvu, da je učiteljstvo poklic, ki zahteva celega človeka. Pravi učitelj ne gleda na uro, ne preračunava, ne toži nad preobremenjenostjo. Učitelj spreminja vsakdan v veliko človeško pustolovščino. To je intelektualno in ustvarjalno, torej avtorsko delo, kot v spremni besedi piše prevajalec Jernej Šček in pravi:


»Koliko škode povzroči učitelj, ko stopi v razred z dolgim nosom, zagrenjen, še huje pa je, če je odčaran. Da je utrujen, pogosto izmozgan do onemoglosti, da ne preseneča, da obupuje nad svojim poklicem je razumljivo, a nedopustno. Pravi učitelj nikdar ne vrže puške v koruzo …«

Podrobnosti

Avtor: Massimo Recalcati

Prevedel: Jernej Šček

Založba: UMco

Format: 15 × 21 cm

Obseg: 200 strani

Vezava: mehka

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje