V vaši košarici nimate nobenih elementov.
Avtor nam nazorno prikaže, kako je bil ravno premik od surove k toplotno obdelani hrani odločilni dejavnik silovitega človekovega razvoja. Ko so se naši predniki privadili na uporabo ognja, se je človeštvo razvilo do današnje podobe. Z uživanjem kuhane hrane se je naš prebavni sistem skrčil, naši možgani pa so se povečali in okrepili.
Knjiga skozi poglobljeno, a sijajno berljivo antropološko analizo v poglavjih »Po sledeh presne prehrane«, »Kuharjevo telo«, »Energijska teorija kuhanja«, »Začetki kuhanja«, »Hrana za možgane«, »Kako nas kuhanje osvobaja«, »Kuhanje v zakonski skupnosti« in »Kuharjevo potovanje« poveže prehranjevalne navade naših prednikov z današnjimi in prikaže znanstveno vedenje, kako smo postali tako družabna in inteligentna bitja.
Avtor: Richard Wrangham
Prevedel: Samo Kuščer
Založba: Umco
Format: 15 × 21 cm
Obseg: 300 strani
Vezava: mehka
Članki | Ne |
---|---|
Proizvajalec | Ne |