BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zeleni kvadrat, zdravje iz organskega vrta

Hiter pregled

Lahko združujemo naporen delovni teden in lasten ekološki vrt? Kornelija Benyovsky Šoštarić to več kot le dokazuje v knjigi Zeleni kvadrat. Vsak, ki ima na voljo le košček zemlje, lahko pridela zdravo hrano zase.

Podrobnosti

Avtor: Kornelija Benyovsky Šoštarič
Prevod: Nikolaj Pečenko
Fotografije: Nino Šoštarić
Založba: Ebesede, 2012
Vezava: mehka vezava, 324 str.
Mere: 24x18,5 cm

Voditeljica priljubljene oddaje na hrvaški televiziji v knjigi predstavlja delo in življenje na ekološkem vrtu. Vključene so vse faze, od priprave parcele, gnojenja in plemenitenja tal, izbire rastlin, nege rastlin pa do pobiranja pridelkov. S spoštovanjem naravnih zakonitosti lahko brez uporabe umetnih gnojil, pesticidov in gensko spremenjenih živil pridemo do zdrave zelenjave in sadja, ki jih bomo z užitkom pojedli.

Za vzdrževanje vrta je dovolj, da ga obiščemo le enkrat na teden. Sicer ne bomo mogli iz zemlje odstraniti vseh zeli, a to niti ni nujno potrebno. V časih, ko je težko zaupati hrani iz trgovin ter ko se soočamo z gospodarsko krizo, lahko na lastnem koščku zemlje vzgojimo zdrave pridelke. Če niste popolnoma prepričani, da ste sposobni vzdrževati svoj vrt, posezite po knjigi Zeleni kvadrat, saj vas bo hitro prepričala v nasprotno.

V »Zelenem kvadratu« spoznamo življenje in delo na ekološkem vrtu: od uvodne priprave parcele, prek gnojenja in plemenitenja tal, odločitve o izbiri rastlin in kultur, ki jih bomo gojili, njihove nege med letom, do pobiranja pridelka. Avtorica nam pokaže, kako prek spoštovanja naravnih zakonitosti v bujnem in morda na prvi pogled ne ravno kultiviranem vrtu priti do okusnih in zdravih plodov. In to brez uporabe umetnih gnojil, pesticidov in genetsko spremenjenih semen.

Kornelija Benyovsky Šoštarić, sicer diplomantka agronomije in urejanja krajine, je rojena v Zagrebu. V otroštvu in mladosti ni imela »stika z zemljo«, izjemo je predstavljalo nekaj cvetličnih lončkov na maminem in babičinem balkonu. Da se bo zares lotila vrtnarjenja na lastnem, ekološko obdelanem vrtu, se je odločila šele po rojstvu hčerke. Od tedaj se, ker med tednom še vedno živi v Zagrebu, vsak vikend posveča svojemu zelenemu kvadratu, ki je dokaz, da je mogoče odlično sadje in zelenjavo pridelovati na majhnem kosu zemlje, če le imamo čas, da ga obiščemo vsaj enkrat na teden.

 

Dodatne informacije

Članki Ne
Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje