BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Iz nevidne strani neba – razkrite skrivnosti staroverstva

Hiter pregled

Tole pa je knjiga, kakršne doslej še ni bilo in je tudi v drugih deželah nimajo. Govori o stari veri, starovercih in staroverstvu kot načinu življenja, kot so ga poznali naši predniki, preden so jih pokristjanili. Vendar ne opisuje nečesa, kar je živelo samo pred več kot tisoč leti, ampak izpričuje življenje v 19. in 20. stoletju. Tu, med nami. Pavlu Medveščku se je pred pol stoletja posrečilo pridobiti zaupanje skupine posoških starovercev, da so ga sprejeli za svojega »spovednika« in pričevalca. Pri tem jih je vodila zavest, da so zadnji svoje vrste in imajo enkratno priložnost povedati svetu, kdo so in kako živijo na način, ki izumira.

Podrobnosti

Avtor: Pavel Medvešček-Klančar
Založnik: Založba ZRC, ZRC SAZU
Obseg: 576 strani
Format: 27,5 × 20,5 cm
Vezava: trda

V srednjeveških in zgodnjenovoveških spisih obstajajo opisi stare vere v Evropi, vendar so njihovi avtorji kristjani, večinoma celo krščanski duhovniki. Njihova obveščenost je nujno pomanjkljiva, podajanje snovi pristransko, slabšalno, posmehljivo, podoba stare vere neizogibno povsem izkrivljena. Skozi Medveščka kot zapisovalca nam v knjigi staroverci sami govorijo o sebi. To se jim nikjer drugje in nikoli prej ni posrečilo, tudi zato, ker so se morali nenehno prikrivati in pretvarjati. Prav ta »notranji glas« daje knjigi neprimerljivo, enkratno vrednost izjemnega pomena, še posebno v vedno bolj podivjanem globalnem svetu.

Knjiga je bogato opremljena z risbami pripomočkov, ki so jih uporabljali staroverci, z bogato preglednico staroverskih pojmov in njihovo razlago, pa z zemljevidi … Kdor čuti, da je Slovenec, bi to moral brati, ne le postaviti na polico.

 

Dodatne informacije

Članki

Kam gre zduhec

Oživljajoči Bog Triglav

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje