BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Profesor terorist – pustolovska, življenjska in znanstvena pripoved

Hiter pregled

V tem romanu pisatelj, zaslužni profesor ljubljanske univerze, v okviru napete pustolovske zgodbe združuje opise primerov s svojega strokovnega področja, iz svojega dinamičnega življenja in s številnih potovanj po eksotičnih deželah.


Avtor je v knjigi kot okvir dogajanja uporabil pustolovsko zgodbo, kjer teroristi ugrabijo pisatelja, ki je svetovno priznani strokovnjak na področju uporabe voda in obrambe pred poplavami.  Prisilijo ga, da jim izračuna kakšno ubijalsko poplavo bi povzročila razstrelitev ogromne pregrade, dalje mora sodelovati pri planirani  diverziji na nuklearno elektrarno in pri načrtovanju, kako bi tok nosil plavač z atomsko bombo, ki bi povzročila ubijalski cunami mestu Miami.  Pisatelj skuša ponarediti rezultate, vendar mu vedno ne uspe. Nekajkrat teroristom pobegne v napetih akcijah, kjer pri opisih izkoristi lastne bogate izkušnje iz alpinizma, jadralnega padalstva, jadranja in potapljanja.

Podrobnosti

Avtor: Rudolf Rajar
Založba: Samozaložba Silapa
Obseg: 459 strani
Format: 16,7 × 23,5 cm
Vezava: mehka

»V tem romanu pisatelj, zaslužni profesor ljubljanske univerze, v okviru napete pustolovske zgodbe združuje opise primerov s svojega strokovnega področja, iz svojega dinamičnega življenja in s številnih potovanj po eksotičnih deželah.

Opazili bomo avtorjevo izredno veselje do svojega strokovnega dela, reševanja vsakovrstnih praktičnih problemov v zvezi z vodo – po znanem izreku: voda je odličen podložnik, pa strašen gospodar. Ko ga teroristi ugrabijo, jim mora s svojim matematičnim modelom računati, kakšno poplavo bo povzročila planirana porušitev ogromne pregrade, pri čemer naj bi umrlo več milijonov ljudi. Ker se zanese na svoje strokovno znanje, saj je s tega področja izdelal doktorsko disertacijo, skuša teroristom prekrižati načrte in ponaredi rezultate. Dalje ga teroristi uporabijo za določanje višine valov cunamija, ki naj bi uničil večmilijonsko mesto, računati mora morske tokove, s katerimi bodo teroristi na plavaču spustili atomsko bombo proti Miamiju. Diverzijo nuklearne elektrarne je opisal tako natančno, da smo mu svetovali opis spremeniti, ker bi ga potencialni teroristi lahko »koristno« uporabili. Bralec bo v okviru napete kriminalne zgodbe lahko prebral tudi veliko opisov resničnih dogodkov in računalniških simulacij.

Njegovi strokovni opisi niso izmišljeni, saj je kot strokovnjak sodeloval v številnih državnih in mednarodnih projektih. Osem mesecev je delal pri Mednarodni agenciji za atomsko energijo v Monaku. Dvajset let je kot ekspert v Bruslju ocenjeval evropske projekte. Za svoje raziskovalno in pedagoško delo je prejel zlato plaketo ob stoletnici fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Med milijoni pustolovskih romanov je ta knjiga redek primer s strokovno utemeljenimi opisi in izračuni hidravličnih pojavov.« - Andrej Stritar, nekdanji direktor Uprave RS za jedrsko varnost.

Dodatne informacije

Članki

Profesor terorist

Proizvajalec Ne
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje