Žvrkljanje olja za razstrupljanje in samozdravljenje

Žvrkljanje olja je eno najpreprostejših, a hkrati eno najmočnejših zdravilnih orodij naravne medicine. Za marsikoga je nepredstavljivo, da ima lahko tako preprosta terapija tako dramatičen učinek in da lahko zdravi izčrpavajoče degenerativne bolezni. Olje samo po sebi ne zdravi; to naredi telo. Olje le spodbudi samozdravljenje. Naša telesa so neverjetni organizmi. V sebi imamo »programirano« sposobnost zdravljenja skoraj vseh nalezljivih in degenerativnih bolezni. Če odstranimo okoliščine, ki povzročajo bolezni, in telesu zagotovimo, kar potrebuje za obnovo, lahko premagamo skoraj vsako bolezen. O tem, kako in zakaj žvrkljamo olje, je Barbara Černe napisala knjigo-priročnik, iz katerega povzemamo ta članek.

Žvrkljanje olja že v ustih odstrani mikroorganizme, ki povzročajo bolezni, in strupe ter prepreči njihovo širjenje naprej v telo. Večina mikroorganizmov, naseljenih v ustih, je enoceličarjev. Prekriva jih lipidna ali maščobna membrana – celična koža. Tudi membrane, ki obdajajo naše lastne celice, so pretežno iz maščob.Kaj se zgodi, ko olju (maščobi) dodamo vodo? Ostaneta ločena. Olje in voda se ne mešata. Kaj pa se zgodi, ko zmešamo dve olji? Spojita se. Privlačita drug drugega. To je skrivnost žvrkljanja olja. Ko damo olje v usta, ga pritegnejo maščobne membrane mikroorganizmov. Z žvrkljanjem olja okoli zob in dlesni z njih poberemo mikrobe. Kot bi jih pritegnil močan magnet. Bakterije, skrite pod razpokami na dlesnih in v porah, pa v tubulih, izsesamo iz skrivališč. Dlje ko olje žvrkljamo, več mikrobov pride na plano. Po dvajsetih minutah je olje polno bakterij, virusov in drugih organizmov. Zato ga moramo izpljuniti, ne pogoltniti.

Žvrkljanje olja torej dobesedno potegne mikrobe in delce hrane (njihov vir hrane) iz ust. Tudi slina pomaga v boju proti nekaterim mikrobom in uravnava pH. Tako odstranimo snovi, ki povzročajo bolezni, in si z vsakim žvrkljanjem povečamo zdravilne moči. Vnetje se umiri, sestava krvi se normalizira, poškodovana tkiva se popravijo in pride do celjenja.

Z žvrkljanjem olja okoli zob in dlesni z njih poberemo mikrobe, kot bi jih pritegnil močan magnet.

USTA IZBEREJO BAKTERIJE

Mikroorganizmi, ki živijo v zdravih ustih, se lahko zelo razlikujejo od tistih v bolnih. V bolnih ustih je več slabih bakterij. Višja ko je raven bakterij, ki povzročajo bolezni, bolj verjetno je, da imate ustne in sistemske zdravstvene težave. Zmanjšanje števila slabih mikrobov v ustih zmanjšuje tveganje za razvoj bolezni.

Bakterije in mikroorganizmi ne izbirajo ust; naša usta jih izberejo. Razmere v ustih ustvarjajo okolje, ki daje prednost nekaterim vrstam organizmov ter jim omogoča rast in razcvet. V zdravih ustih in zdravem telesu prevladujejo razmeroma neškodljive bakterije. Nezdrava usta privabljajo škodljive bakterije. Če želimo imeti bolj zdrava usta in telo, moramo spremeniti okolje v naših ustih.

Raziskovalci so poskušali na različne načine spremeniti mikropopulacije v človeški ustni votlini. Te je mogoče začasno spremeniti s čiščenjem zob, z uporabo antiseptične ustne vode in z jemanjem antibiotikov. Ubijanje ustnih bakterij pomaga zmanjšati njihovo število, vendar ne spremeni vrst organizmov, ki usta naseljujejo.

Tako imenovani dobri organizmi lahko zavirajo ali celo ubijejo bolj moteče. Povečanje števila dobrih mikrobov torej pomaga zmanjšati število slabih in jih obdržati pod nadzorom. Ta koncept se je izkazal za koristnega, tudi ko gre za uravnoteženje okolja v črevesju. Mlečnokislinske bakterije v fermentiranih živilih, kot sta kefir in kislo zelje, ter v probiotičnih prehranskih dodatkih pomagajo vzpostaviti populacijo dobrih bakterij in zavirajo povzročitelje težav, s čimer pomagajo lajšati različne prebavne težave.

IZVLEČEMO STRUPE

Žvrkljanje olja je učinkovita metoda, ki pa ne zdravi vsega. Pravzaprav ne zdravi. Ni zdravilo.

Če imamo v ustih »tempirano bombo«, jo lahko s terapijo onesposobimo – izvlečemo strupe in telesu damo možnost, da se sámo zdravi. Če se telo ne zdravi, to ni zato, ker žvrkljanje olja ne bi delovalo, ampak zato, ker se telo ni sposobno zdraviti.

Žvrkljanje olja bo naredilo, kar mora, ampak le, če je bolezen povezana z ustno votlino. Kadar je izvor bakterijskih okužb v ustih, te pa so se selile naprej, je torej možno, da bo terapija z oljem prinesla zadovoljive rezultate. Če pa je izvor bakterij drugje, pričakovanih rezultatov morda ne bo.

Niso vse zdravstvene težave posledica okužb. Bolezen lahko pride zaradi neravnotežja v črevesju, okužene rane, telesnega stika z okuženo osebo, genske napake ali iz kakšnega drugega razloga. Nekateri mikroorganizmi, ki prizadenejo usta ali krožijo po krvi, živijo na koži in v okolju in lahko vstopijo v telo na druge načine. V teh primerih žvrkljanje olja pomaga zmanjšati stres na imunski sistem, tako da je terapija v vsakem primeru učinkovita.

Redno žvrkljanje olja krepi naš obrambni sistem, bori se proti okužbam, vpliva na vsrkavanje hranil, uravnava sestavo krvi in ščiti pred škodljivimi vplivi. Rezultati so hitri, popolni in bolj obsežni kot to, kar bi pričakovali od žvrkljanja olja.

Žvrkljanje olja že v ustih odstrani mikroorganizme, ki povzročajo bolezni, in strupe.

OKUŽBE V USTIH IN BOLEZNI

Žariščne okužbe v ustih so povezane s številnimi boleznimi, kot so: bolezni ledvic, žolčnika, pljučnica, bronhitis, astma, vnetje poprsnice (plevritis), čezmerno delovanje ščitnice (hipertiroidizem), zmanjšano delovanje ščitnice (hipotiroidizem), okužba oči, multipla skleroza, senilnost, vnetje žrela (faringitis), akutno ali kronično vnetje želodčne sluznice (gastritis), vnetje slepiča (apendicitis), vnetna črevesna bolezen (kolitis), vnetne bolezni kože (dermatitis), migrena in visok krvni tlak (arterijska hipertenzija) …

Barbara Černe

KNJIGA: Žvrkljanje olja