BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
   01 431 20 25 ali 051 307 777      

www.polarix.si  | www.longyglass.si 

Košarica 0Item(s)

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kako se zdravimo z magnetnimi polji

Hiter pregled

Namesto z zdravili je mogoče doma z magnetnimi polji povsem brez stranskih posledic zdraviti več kot šestdeset obolenj, od visokega krvnega tlaka, alergij, žolčnih kamnov do bolezni zob. Zdravljenje z magnetnimi polji ni čudežen način zdravljenja, temveč je podporni ukrep, ki izvrstno dopolnjuje številne metode zdravljenja.

Podrobnosti

Avtor: dr. Christian Thuile
Prevedla: Andreja Bricelj
Založba: Ara založba
Obseg: 216 strani
Format: 12,5 × 19,5 cm
Vezava: mehka

Zdravljenje z magnetnimi polji je nenevarna in zelo učinkovita podporna terapija.

ZDRAVILNI MAGNETIZEM

Namesto z zdravili je mogoče doma z magnetnimi polji povsem brez stranskih posledic zdraviti več kot šestdeset obolenj, od visokega krvnega tlaka, alergij, žolčnih kamnov do bolezni zob. O terapiji z magnetnimi polji, podpornem ukrepu, ki izvrstno dopolnjuje številne metode zdravljenja, govori avstrijski zdravnik Christian Thuile, avtor knjige Kako se zdravimo z magnetnimi polji, ki je izšla pri založbi ARA in iz katere povzemamo nekaj odlomkov.
Šolska medicina priznava, da je mogoče z magnetnimi polji zdraviti predvsem na dveh področjih: pri boleznih kosti in hrustanca ter lajšanju bolečin. Učinek zdravljenja z magnetnimi polji na teh dveh področjih je bil dokazan tudi s številnimi dvojno slepimi znanstvenimi raziskavami, tako da je učinek placeba izključen. Raziskave za vse druge indikacije še potekajo.
Privržencem celostne medicine na podlagi teh spoznanj ni težko sklepati, da lahko uporaba magnetnega polja, ki na primer omili stres vegetativnega živčevja, pozitivno vpliva tudi na druge bolezni in težave. Kdor spozna osnovne, usklajevalne učinke terapije z magnetnimi polji, bo razumel tudi raznolikost možnosti njene uporabe.

REVITALIZACIJSKI ZAGON


Z izrazom magnetna terapija opisujemo uporabo pulzirajočih ali statičnih magnetnih polj za zdravljenje obolenj. Magnetno polje lahko prodre v nemagnetno snov s sorazmerno majhno izgubo energije. Magnetno polje, ki ga uporabimo v terapevtske namene, lahko zato neovirano prodre v vse celice telesa tudi čez oblačila.
Pulzirajoča elektromagnetna polja izboljšajo prekrvitev in spodbudijo oddajanje kisika iz krvi v celice. Obenem se izboljša prenos hranilnih snovi v celice, če je le na voljo dovolj hranil, kot so vitamini, minerali, beljakovine itd., kar znatno pospeši zdravljenje. Nasprotno se spodbudi in izboljša tudi izločanje odpadnih snovi iz celic, kar pripomore na primer k manjši obolevnosti za poapnenjem žil. Tako se izboljša dejavnost vseh organov in organskih sistemov. Posledica je pravi »revitalizacijski zagon«. Terapevtski učinek magnetne terapije se pogosto odraža v splošni krepitvi telesne obrambe, mehanske zmogljivosti in sposobnosti samozdravljenja in samoobnove. To pojasni, zakaj lahko pomaga pri precej več tegobah kot le pri klasičnih in dobro raziskanih področjih uporabe lajšanja bolečin in rasti kosti.
Zdravljenje z magnetnimi polji je povsem nenevarno. Leta 1993 so ameriški zdravniki ocenili klinične študije preteklih sedemnajstih let, v katerih se je s pulzirajočimi magnetnimi polji zdravilo več kot 200.000 bolnikov. Niti v enem primeru niso omenjali kakršnih koli škodljivih učinkov (The Journal of Rheumatology, dr. Strock, dr. Bennett, 20. 3. 1993).
Kljub temu je veliko zdravnikov zelo skeptičnih glede terapevtske uporabe magnetnih polj. Razlog za to je predvsem nepoznavanje. V sklopu klasičnega univerzitetnega izobraževanja se zdravnik ne nauči veliko o uporabi magnetne terapije in je pogosto celo posvarjen pred zdravljenjem z magnetizmom.
Približno 50.000 poročil o izkušnjah z uporabo magnetne terapije, ki prihajajo iz Mednarodnega središča za energijsko medicino, kaže enake rezultate kot ameriška publikacija: uporaba terapije z magnetnimi polji je pri nizkih odmerkih zelo varna metoda zdravljenja, ki ob upoštevanju vseh kontraindikacij in ob skrbni diagnozi nima nikakršnih resnih stranskih učinkov.

NAKUP LASTNE NAPRAVE


Nakup lastne elektromagnetne naprave je smiseln, kadar potrebujete dolgotrajno zdravljenje večkrat na dan. Višji strošek nakupa se bo zagotovo hitro povrnil, saj boste prihranili pri potnih stroških za obiske terapevta in stroških posameznih obravnav. Zaradi hitrega razvoja tehnike so cene tovrstnih naprav vse ugodnejše in dosegljivejše za povprečen žep.
Zmogljive naprave, ki ustvarjajo pulzirajoče elektromagnetno polje, so sestavljene iz dveh delov: upravljalne enote in aplikatorja. Slednji je lahko magnetno ležišče (ležalna podloga) ali lokalni aplikator v obliki blazinice, cevi ali akupunkturne palice, ki je namenjen neposrednemu obsevanju posameznih delov telesa. Pri ležalni podlogi pulzirajoče magnetno polje, enakomerno razporejeno po celotni površini ležišča, vpliva na celotno telo. Z upravljalno enoto (običajno gre za ročni upravljalnik s prikazovalnikom in tipkami) je mogoče nastaviti ustrezno jakost in frekvenco magnetnega polja v aplikatorju.

DOMAČE ZDRAVLJENJE


Pri terapiji celotnega telesa praviloma zadošča osemminutno delovanje naprave. Pri večini obolenj uporabimo terapijo enkrat do dvakrat dnevno.
Pri lokalnih bolečinah se priporoča enkrat do trikrat na dan 10- do 24-minutna dodatna terapija z blazino ali palico, glede na vzrok bolezni in velikost prizadetega dela telesa. Ta dodatna terapija se lahko naveže neposredno na terapijo celotnega telesa. Vendar pozor: čas trajanja terapije celotnega telesa v enem dnevu ne sme preseči 60 minut – to so na primer štiri posamezne obravnave po 15 minut. Časovnih omejitev za lokalno terapijo ni.
Časovna omejitev ene ure na dan temelji na priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije. A razlog zanjo ni bojazen, da bi z magnetnimi polji pretirano stimulirali zdrave celice. To namreč sploh ni mogoče. Kadar delujejo vse membranske črpalke, je dosežena najvišja možna napetost v celični steni – kot v zdravi celici. Namen omejitve časa trajanja terapije je predvsem zaščititi organizem pred pretirano porabo energijskih surovin.
Pri trajnih magnetih, ki jih neprekinjeno nosimo na telesu, obstaja nevarnost, da se organizem privadi nanje. Po drugi strani pa so študije pokazale, da se je na primer pri diabetično pogojeni nevropatiji opazen učinek pokazal šele po enem mesecu nošenja takšnih magnetov.
Delovni časi trajanja terapij, navedeni za posamezne bolezni, predstavljajo optimalne vrednosti. A te vrednosti je v mnogih primerih mogoče doseči le do¬ma z lastnim aparatom: pri zdravljenju v ambulanti dnevne terapije pogosto sploh niso mogoče.
Pogosto že ena sama terapija naredi čudeže. Vendar nas to ne sme zavesti, saj gre pri terapiji z magnetnimi polji večinoma za dolgoročno zdravljenje. Kot kratkoročen ukrep je smiselna npr. pri športnih poškodbah, pri celjenju ran in zlomov kosti, pri klasičnem zdrsu medvretenčne ploščice, lumbagu, motnjah spanja in pretirani utrujenosti, težavah z menstruacijo, zobobolu in glavobolu ter zdravljenju pred operacijami in po njih.
Pri zdravljenju bolečin se učinek praviloma pokaže po šestih do osmih tednih. Če ni uspeha, je treba ponovno preveriti priporočene dejavnike, ki pogojujejo čas trajanja terapije, in po potrebi povečati odmerek. Odpravo vzroka bolezni lahko pogosto pričakujemo šele po več mesecih ali celo letih zdravljenja. To pomeni, da se ublažitev bolečin pojavi sorazmerno kmalu, spremembo gostote kostnine pri osteoporozi na primer pa lahko dokažemo šele po letu in pol do dveh letih.
V silnem navdušenju zaradi hitrega protibolečinskega učinka veliko uporabnikov pozabi, da magnetna terapija sicer lajša bolečine, ne odpravi pa vzrokov. Procesi obrabe se na primer nadaljujejo. V takih primerih je bistveno sodelovanje bolnika, na primer s spremembo načina življenja ali prehranjevalnih navad.
Nihanja terapevtskega učinka so v veliki meri tudi posledica občutljivosti na vreme – vremenske razmere lahko namreč vplivajo na magnetno polje.
Kadar terapijo uporabljamo v preventivne namene, jo lahko prekinemo kadar koli. Običajno se držimo smernic, ki priporočajo šestmesečno intenzivno zdravljenje, ki mu sledi največ trimesečni premor. Vendar načeloma velja, da je najučinkovitejše neprekinjeno in redno izvajanje terapije.
R. M.

Terapija z magnetnimi polji velja za podporno terapijo:


• pri funkcionalnih motnjah, ne glede na vzrok
• pri rehabilitaciji in mobilizaciji po nesrečah in hudih boleznih
• v preventivni medicini
• zaradi izboljšanje preskrbe s kisi¬kom in prekrvavitve
• pri stabilizaciji psihe
• pri spodbujanju presnove
• pri krepitvi imunskega sistema
• pri krepitvi splošne storilnosti

Dodatne informacije

Članki

Zdravilni magnetizem

Magnetna blazina

Proizvajalec Ara Založba
  1. Bodite prvi in napišite mnenje za ta produkt

Napišite vaše lastno mnenje

Priporočamo vam še